Osnovna postava orkestra "Da Zna Zora"

U Najkraćim crtama Vam predstavljamo osnovnu postavu našeg orkestra.

miki.jpg

Miki

Bas-prim, gitara, vokal

Rodjen 1971. godine u Slavonskom Brodu. Sa 11 godina počinje da svira harmoniku, ali gitara mu je bila omiljeni instrument pa je vrlo brzo savladao tu veštinu. U početku sa sebe i svoje drugare, da bi kasnije počeo da svira u lokalnom kulturno - umetničkom društvu gde savladava veštinu sviranja bas - prima. Svirao je u dosta beogradskih muzičkih sastava, čak i dan danas je drag gost svakog sastava. Našem orkestru se pridružije septembra 2011. godine zajedno sa svojim drugom Zokijem.

role.jpg

Role

Gitara, vokal

Rodjen 1965. godine u Zemunu. Potiče iz tradicionalno muzičke porodice. Njegov otac je svirao gitaru sa najvećim velikanima naše narodne muzike, Silvanom, Tomom, Tozovcem itd. Već sa 8 godina otac mu "stavlja gitaru u šake" i podučava ga. U početku svira "Bitlse" i Balaševića, da bi kasnije počeo da svira u orkestru legende naše izvorne muzike, Žarka Milanovića gde se zainteresovao za izvornu muziku. Iza sebe ima dosta trajnih snimaka u fonoteci RTS-a. I danas je poznat po tome da zna više Balaševićevih pesama od samog Djordja Balaševića. U našem orkestru je od osnivanja, 1996. godine.

zoki.jpg

Zoran

Harmonika, klavijature

Rodjen 1977. godine u Prištini. Već sa 10 godina počinje da svira harmoniku. Uporedo svira i gitaru, ali je ostao veran svom osnovnom instrumentu. Vremenom, samo po sebi je savladao veštinu sviranja srodnog instrumenta, klavira, tako da mu nikakav problem nije bio da kasnije svira klavijature. Svirao je u dosta beogradskih muzičkih sastava, čak i dan danas je rado vidjen gost. Našem orkestru se pridružije septembra 2011. godine zajedno sa svojim drugom Mikijem sa kojim je dugo pre toga svirao u duetu.

dača.jpg

Dača

Kontrabas, bas gitara, bariton vokal

Rodjen 1971. godine u Zemunu. Sa 11 godina počinje da svira trubu, ali još u muzičkoj školi su ga češće vidjali sa kontrabasom nego sa trubom zbog čega je bio prekorevan od profesora. Sa 15 godina počinje da svira u KUD-u "Branko Radičević" u Zemunu. Kasnije je svirao u nekoliko demo bendova. 1998. god. počinje da svira afričku etno muziku u sastavu "So Sabi". Osnivač je već poznatog ansambla "Duge Noći" kojima je dao i ime.  "Duge Noći"  privremeno napušta 1996. godine sa ciljem da napravi još jedan kvalitetan sastav i tako nastaje naš orkestar "Da Zna Zora".

Powered by WebExpress